W dniach 18-20 marca uczestniczyliśmy w targach Food Ingredients China 2019 (FIC). Wydarzenie miało miejsce w National Exhibition & Convention Centre w Szanghaju. To największe doroczne spotkanie branży dodatków do żywności. W tym roku organizatorzy zadbali o liczną reprezentację wystawców i zwiększyli (w stosunku do lat poprzednich) przestrzeń wystawienniczą. W pięciu pawilonach prezentowano szeroką ofertę dodatków do żywności, w tym m.in. ekologiczną i naturalną.

Na ponad 140 000 metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej prezentowało się 1568 wystawców z całego świata. Swoją ofertę przedstawili producenci z USA, Japonii, Korei, Taiwanu i oczywiście Chin. Tak wielu wystawców zaspokoiło zróżnicowane potrzeby i oczekiwania rynku spożywczego.

O rozmachu tego wydarzenia świadczy nie tylko powierzchnia wystawiennicza, ale imprezy towarzyszące. Warto wspomnieć o forach akademickich czy 50 konferencjach prasowych na temat nowych produktów i technologii.

Dziękujemy za liczne spotkania podczas targów. Kontakty zdobyte na tym wydarzeniu już zaczynają przynosić efekty!

 

FIC 2019